Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa predsednicom Hondurasa @ 3 February 2022 04:08 PM

Tegusigalpa, 27. januar 2022. godine - Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić susreo se sa novoizabranom predsednicom Republike Honduras Ksiomarom Kastro de Selaja, kojoj je uputio iskrene čestitke rukovodstva i naroda Srbije povodom stupanja na dužnost.

 

U srdačnom razgovoru, ambasador Đurić istakao je otvorenost Srbije za unapređenje saradnje sa Hondurasom u svim oblastima od zajedničkog interesa, dodavši da se preuzimanjem dužnosti nove predsednice ispisuje nova istorija Hondurasa i otvaraju novi putevi saradnje sa Srbijom i na bilateralnom i multilateralnom planu.

„Izborna pobeda predsednice Kastro de Selaja je inspirativna, a politička agenda napredna. Spremni smo da, u skladu sa našim mogućnostima, podržimo nastojanja Hondurasa da prevaziđe nasleđene poteškoće iz prethodnog perioda, te da kroz povezivanje i jačanje naših poslovnih, akademskih i IT sektora zajedno doprinesemo dinamičnijem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa“ rekao je Đurić.

Ambasador Đurić je predsednici Hondurasa preneo i ličnu poruku predsednika Aleksandra Vučića zajedno sa pozivom da u narednom periodu poseti Beograd.