Printer Friendly Version ПВ Брнабић: Наша земља очекује пуну имплементацију Бриселског споразума @ 4 February 2022 03:17 PM

3. фебруар 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са специјалним представником Европске уније Мирославом Лајчаком и замеником помоћника америчког државног секретара и специјалним изаслаником за Западни Балкан Габријелом Ескобаром.

Брнабић је изразила захвалност Лајчаку и Ескобару на личном ангажману, као и на свим напорима које улажу у напредак дијалога Београда и Приштине.

Она је истакла да Република Србија очекује формирање Заједнице српских општина (ЗСО), као и пуну имплементацију Бриселског споразума.

Лајчак је рекао да Европска унија улаже велике напоре у наставак дијалога Београда и Приштине и позвао је Београд да настави да буде посвећен том процесу јер је то важно за стабилност читавог региона.

Ескобар је истакао да Сједињене Америчке Државе пажљиво прате овај процес и снажно га подржавају. Он сматра да две стране једино кроз дијалог могу да решавају сва отворена питања и да за то не постоји алтернатива.

Председница Владе је на састанку изразила своје незадовољство чињеницом да Србима са Косова и Метохије није било омогућено да гласају на референдуму 16. јануара.

Она је позвала двојицу представника да учине све што је у њиховој моћи како би се Србима омогућило гласање на изборима који се у нашој земљи одржавају 3. априла ове године.

Извор/Фото: Танјуг