Printer Friendly Version Ambasador Đurić predao akreditive generalnom guverneru Sent Kitsa i Nevisa @ 21 February 2022 08:07 PM

21.02.2022.

Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić postao je danas prvi ambasador Republike Srbije u Federaciji Svetog Kristofera i Nevisa na nerezidencijalnoj osnovi.

 

U svečanoj ceremoniji održanoj u rezidenciji generalnog guvernera u glavnom gradu Basteru, ambasador Đurić predao je akreditivna pisma generalnom guverneru ove ostrvske države Semjuelu Vejmautu Tejpliju Sitonu.

Đurić je Sitonu preneo iskrenu želju Republike Srbije za jačanje odnosa i saradnje sa Sent Kitsom i Nevisom, kao i lične pozdrave predsednika Aleksandra Vučića.

Pored sastanka sa generalnim guvernerom, tokom boravka su predviđeni sastanci i sa premijerom Timotijem Herisom, ministrom spoljnih poslova Markom Bentlijem, kao i drugim zvaničnicima Sent Kitsa i Nevisa.

Federacija Svetog Kristofera i Nevisa stekla je nezavisnost od Velike Britanije 1983. godine, a po državnom uređenju je ustavna parlamentarna monarhija i članica britanskog Komonvelta.