Printer Friendly Version Ambasador Đurić sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država @ 11 April 2022 05:19 PM

9. april 2022. godine

Ambasador Republike Srbije u Vašingtonu sastao se u Beloj kući sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom.

 

Predsednik Bajden ugostio je ambasadora Đurića u Ovalnom kabinetu Bele kuće.

Ambasador Đurić je istakao da visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim međudržavnim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima.

„Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama, povezivanju i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih. Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici“, rekao je Đurić.

Đurić je izrazio uverenje da će Republika Srbija, kao odgovoran i pouzdan partner svima u međunarodnoj zajednici, nastaviti da dosledno sprovodi politiku regionalne stabilnosti, zalažući se za mir, prosperitet i ekonomski napredak svih građana Zapadnog Balkana.