Printer Friendly Version Ambasador Đurić učestvovao na okruglom stolu Nemačko-američkog poslovnog saveta @ 20 April 2022 02:39 PM

13.04.2022.

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić učestvovao je na okruglom stolu u organizaciji Nemačko-američkog poslovnog saveta u Vašingtonu.

 

Teme diskusije bili su bilateralni ekonomski odnosi Srbije i Nemačke, kao i Srbije i SAD, a razmenjena su mišljenja i o prilikama za njihovo dalje unapređivanje u kontekstu jačanja transatlantskih poslovnih veza.

Prisutnim predstavnicima američko-nemačke poslovne zajednice ambasador Đurić izložio je privredne i trgovinske potencijale Republike Srbije kao međunarodno priznatog ekonomskog lidera našeg regiona. Takođe, predstavio je i koncept „Otvorenog Balkana“, upoznavši prisutne sa regionalnim značajem ove inicijative i mogućnostima koje nudi svim uključenim stranama.

Na događaju su učestvovali predstavnici desetak američkih i nemačkih kompanija koje posluju u SAD, među kojima su ,,Simens“ (Siemens), „Panasonik“ (Panasonic), „Be-Em-Ve” (BMW), „Benk of Amerika“ (Bank of America), „Ilaj Lili“ (Eli Lilly), „Oksidžn Solušns“ (Oxygen Solutions) i druge.

Nemačko-američki poslovni savet je neprofitna organizacija koja u svom članstvu okuplja eminentne kompanije, preduzeća i profesionalce iz poslovne zajednice sa ciljem pružanja podrške jačanju nemačko-američke ekonomske saradnje i trgovine.