Printer Friendly Version Јасна подршка САД европском путу Србије @ 20 April 2022 06:04 PM

19.04.2022.

Председница Владе Републике Србија Ана Брнабић састала се данас са америчким сенаторима Одбора за спољне послове Крисом Марфијем и Џин Шахин и сенатором Одбора за оружане снаге Томом Тилисом.

Састанку је присуствовао и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил.

Премијерка је истакла да је Влада Србије посвећена јачању партнерства са Сједињеним Америчким Државама.

Како је рекла, присуство компанија из САД у нашој земљи од изузетног је значаја, нарочито у области ИТ индустрије и високох технологија, истичући да су то инвестиције које мењају Србију и дају нам шансу да будемо у корак са светом.

Брнабић је исказала захвалност сенаторима на јасној подршци Сједињених Америчких Држава европском путу Србије, који је, према њеним речима, један од спољнополитичких приоритета, као и на ангажману у дијалогу Београда и Приштине.

Председница Владе је поновила да је Београд посвећен дијалогу и у потпуности спреман за наставак разговора са Приштином.

Брнабић је, говорећи о ситуацији у региону, истакла да су очување мира и стабилности кључни за даљи регионални напредак, али исто тако и за напредак Србије.

Сенатор Марфи рекао је да је циљ посете Западном Балкану тај како би увидели који су све начини за оснаживање регионалне сарадње, док је сенаторка Шахин изразила задовољство чињеницом да фирме из САД учествују у изградњи капиталних инфраструктурних пројеката у Републици Србији.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs