Printer Friendly Version Ministar Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD @ 5 July 2022 02:38 PM

04. jul 2022.

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu povodom Dana nezavisnosti SAD, u kojoj je poželeo napredak i blagostanje američkoj državi i narodu.

 

„Želim da izrazim uverenje da će sveukupni odnosi naše dve zemlje nastaviti uspešno da napreduju u svom oblastima od obostranog značaja i u duhu tradicionalnog prijateljstva i obostranog razumevanja, na šta nas obavezuje značajan jubilej koji smo sa ponosom obeležili prošle godine – 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa“, ističe se u čestitki ministra.

Selaković je zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD nastavku dijaloga Beograda i Prištine, evropskom putu Srbije, kao i podršci našem zalaganju za očuvanje mira i stabilnosti u regionu zapadnog Balkana.

Takođe, naveo je da je uveren da će jačanje ekonomskih veza, koje su najperspektivniji segment naših odnosa, biti dodatni motiv za produbljivanje svih oblika saradnje.

„U iščekivanju prilike da razmenimo mišljenja o daljim modalitetima za zbližavanje veza naša dva naroda, primite izraze mog visokog uvažavanja“, navodi se u čestitki šefa srpske diplomatije.

Izvor/Foto: www.mfa.gov.rs