Printer Friendly Version Ambasador Đurić razgovarao sa Gabrijelom Eskobarom @ 2 August 2022 05:23 PM

28. jul 2022.

Ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić razgovarao je danas u Vašingtonu sa specijalnim izaslanikom Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, o najznačajnijim temama na bilateralnoj agendi.

Sagovornici su u razgovoru zajedno sagledali dosadašnje pozitivne rezultate i kontinuirani napredak u odnosima naše dve zemlje, ostvaren obostranom posvećenošću i zalaganjima.

Apostrofiran je i značaj sve snažnije dinamike bilateralnih susreta na visokom političkom nivou, pojačanog prisustva investicija iz SAD u Srbiji, kao i uspešnog poslovanja američkih kompanija na našem tržištu.

Dvojica zvaničnika su izrazili zadovoljstvo i postignutim dogovorima i konkretnim projektima koji se sprovode u domenu IT industrija, energetike, obrazovanja, kulture i sporta.

Razgovor sa visokim američkim diplomatom ambasador Đurić je iskoristio da ponovi čvrstu opredeljenost naše zemlje za regionalno povezivanje, dijalog i saradnju kao ključ stabilnosti, prosperiteta i dobrobiti za sve građane,potvrđenu kroz kontinuirano delovanje predsednika, Vlade i drugih srpskih institucija.