Printer Friendly Version Састанак председника Вучића са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и замеником помоћника државног секретара САД @ 26 August 2022 09:47 PM

25.08.2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком и замеником помоћника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром.

Председник Вучић је након састанка изјавио да је са америчким и европским представницима имао не лаке разговоре по питању Косова и Метохије, те да су састанку присуствовали и амбасадор САД Кристофер Хил и шеф делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре.

„Ми ћемо увек гледати да чувамо мир и стабилност, борити се за мир и стабилност, али ниједног секунда, будите уверени, баш онако како сам вам обећао, нећемо одступити од наших виталних националних и државних интереса, али пре свега интереса нашег народа, ваше безбедности и ваше сигурности. Нема одустајања, нема предаје. Живела Србија“, поручио је председник Вучић српском народу који живи на КиМ.

Извор/Фото: www.mfa.gov.rs