Printer Friendly Version Sastanak predsednika Vučića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD @ 26 August 2022 09:48 PM

25.08.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom.

 

Predsednik Vučić je nakon sastanka izjavio da je sa američkim i evropskim predstavnicima imao ne lake razgovore po pitanju Kosova i Metohije, te da su sastanku prisustvovali i ambasador SAD Kristofer Hil i šef delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

„Mi ćemo uvek gledati da čuvamo mir i stabilnost, boriti se za mir i stabilnost, ali nijednog sekunda, budite uvereni, baš onako kako sam vam obećao, nećemo odstupiti od naših vitalnih nacionalnih i državnih interesa, ali pre svega interesa našeg naroda, vaše bezbednosti i vaše sigurnosti. Nema odustajanja, nema predaje. Živela Srbija“, poručio je predsednik Vučić srpskom narodu koji živi na KiM.

Izvor/Foto: www.mfa.gov.rs