Printer Friendly Version Војно-војна сарадња ВС и Националне гарде Охаја темељ унапређења укупне сарадње са САД @ 9 September 2022 06:37 PM

Београд, 8. септембар 2022.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Херисом.

У разговору је оцењено да је сарадња кроз Програм државног партнерства са Националном гардом Охаја постигла значајне резултате и дала снажан подстицај јачању свеукупних односа Србије и САД.

Војно-војна сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја је веома добра и представља камен-темељац за унапређење свеукупних билатералних односа и цивилне сарадње.

Истакнут је значај цивилно-војне сарадње, пре свега активности и ангажовање НГ Охајо на реконструкцији и обнови школа и вртића широм Србије, у оквиру пројеката Хуманитарне асистенције.

Брнабић је у разговору нагласила значај даљег развоја сарадње у области образовања између Србије и Охаја, као и добре примере братимљења градова две стране.

Премијерка је честитала генерал-мајору Џону Херису на Ордену српске заставе другог степена за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању сарадње и пријатељских односа између Србије и САД, који је генералу Херису претходно уручио председник Републике Србије Александар Вучић.

Извор/Фото: www.srbija.gov.rs