Printer Friendly Version Vojno-vojna saradnja VS i Nacionalne garde Ohaja temelj unapređenja ukupne saradnje sa SAD @ 9 September 2022 06:40 PM

Beograd, 8. septembar 2022.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Herisom.

U razgovoru je ocenjeno da je saradnja kroz Program državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja postigla značajne rezultate i dala snažan podsticaj jačanju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Vojno-vojna saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja je veoma dobra i predstavlja kamen-temeljac za unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa i civilne saradnje.

Istaknut je značaj civilno-vojne saradnje, pre svega aktivnosti i angažovanje NG Ohajo na rekonstrukciji i obnovi škola i vrtića širom Srbije, u okviru projekata Humanitarne asistencije.

Brnabić je u razgovoru naglasila značaj daljeg razvoja saradnje u oblasti obrazovanja između Srbije i Ohaja, kao i dobre primere bratimljenja gradova dve strane.

Premijerka je čestitala general-majoru Džonu Herisu na Ordenu srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i SAD, koji je generalu Herisu prethodno uručio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor/Foto: www.srbija.gov.rs