Printer Friendly Version Srpska savremena umetnost u Vašingtonu @ 7 February 2023 07:51 PM

22. oktobar 2022.

Ambasada Republike Srbije u Vašingtonu i Kulturni centar ,,Anakostija”, u saradnji sa galerijom ,,Art for ol” iz Beograda, zajednički su učestvovali u projektu ,,Pronalaženje načina”.

Projekat je plod inicijative galerije ,,Art for ol” i Elizabete Eskobar iz Vašingtona, koja je tokom boravka u Beogradu postala veliki ljubitelj srpske umetnosti.

Izložba radova devetoro savremenih srpskih umetnika svečano je otvorena 20. oktobra u Kulturnom centru ,,Anakostija” i dela će biti izložena do 5. novembra.

Grupna izložba ima za cilj da predstavi srpsku savremenu likovnu scenu i prikaže originalni stil svakog od umetnika koji su dali poseban izraz srpskoj savremenoj umetnosti u drugoj polovini 20. i početkom 21. veka. Prisutnima su se obratili Andon Sapundži, zamenik ambasadora, Marija Milošević, vlasnik galerije ,,Art for ol”i kustos izložbe ,,Pronalaženje načina”, kao i Elizabeta Eskobar, supruga Gabrijela Eskobara, zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan.