Printer Friendly Version Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sa ambasadorom Srbije u Vašingtonu Markom Đurićem @ 7 February 2023 08:03 PM

28. oktobar 2022.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Ministarstvu sa ambasadorom Srbije u Vašingtonu Markom Đurićem, radi konsultacija o aktivnostima u cilju unapređenja srpsko-američke saradnje.

 

Ministar Dačić i ambasador Đurić su se složili da će nedavno otvaranje novih prostorija Ambasade Srbije u Vašingtonu, koje su na kilometar od Bele kuće, nesumnjivo doprineti boljem predstavljanju naše zemlje na američkom tlu.

„Otvaranje nove ambasade svedoči o sve jačim vezama naše dve zemlje i rešenosti da se iste podignu na viši nivo“, rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je tokom razgovora ponovio spoljnopolitičke prioritete naše zemlje i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije, s posebnim osvrtom na mogućnosti intenzivnijeg produbljivanja odnosa na bilateralnom i multilateralnom planu.