Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са конгресменом Кином @ 4 April 2024 09:11 PM

3.03.2023.

Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је на Капитол хилу са конгресменом Томасом Кином, који председава Поткомитетом за Европу у Одбору за спољне послове Представничког дома.

Амбасадор Ђурић информисао је конгресмена Кина о недавно одржаној рунди дијалога у Бриселу, и подвукао да је председник Александар Вучић био изричит по питању става Србије, заштите њених националних интереса, али и отворености Београда за разговор о начину имплементације договора.

Поновио је и забринутост наше стране поводом вишегодишњег неиспуњавања обавеза Приштине, рекавши да такви поступци нарушавају атмосферу дијалога и нису знак ни озбиљног приступа ни поштовања самог преговарачког процеса.

Од питања на билатералној агенди, амбасадор Ђурић указао је на важност отпочињања разговора о стратешком партнерству Србије и САД са главним акцентом на сферу економске, културне и сарадње у области одбране.

Двојица саговорника разменила су мишљења и о актуелним енергетским и безбедносним питањима, као и о тренутној ситуацији на истоку Европе, сложивши се о неопходности што скоријег престанка сукоба и постизања мира.