Printer Friendly Version Амбасадор Ђурић са конгресменом Мораном @ 4 April 2024 09:30 PM

1.04.2023.

Амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић састао се са конгресменом Натанијелом Мораном, чланом Пододбора за Европу у Одбору за спољне послове Представничког дома.

Амбасадор Ђурић пренео је конгресмену Морану честитке државног руководства Србије поводом првог избора на место представника у Конгресу САД, изразивши уверење да ће његов ангажман у оквиру конгресног спољнополитичког одбора допринети још интензивнијем развоју српско-америчких односа, посебно у контексту будућих разговора у оквиру стратешког дијалога Србије и САД.

Говорећи о билатералним односима, амбасадор Ђурић оценио је да последњих година важан стуб сарадње Србије и САД постала економска сарадња, за шта је доказ и недавна трговинска мисија 16 америчких компанија у Србији.

Ђурић је, такође, обавестио Морана о исходу охридске рунде дијалога између Београда и Приштине, и нагласио да је наш тим, на челу са председником Александром Вучићем, приступио разговорима одговорно и озбиљно, уз спремност на сваку врсту договора, али и неодступање од заштитe интереса наше земље и права нашег народа на Косову и Метохији као приоритетима.

Током сусрета, разговарало се и о плановима за даље јачање српско-америчких конгресних веза, затим о „Отвореном Балкану“ као иновативном моделу регионалног повезивања, као и о другим регионалним и међународним питањима.