| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
ДОБРОДОШЛИ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ АМБАСАДЕ СРБИЈЕ У ВАШИНГТОНУ

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 10:00 - 13:00 часова 

Заказивање термина на тел. (202) 4890-203 и (202) 4890-204 

Празници

Адреса

2233 Wisconsin Avenue, NW, Suite 410

Washington, DC 20007

    

Телефон: + 1 (202) 332-0333

Дежурни телефон: + 1 (202) 706-0209                               (ван радног времена и празником)

Адвокати
Факс:        + 1 (202) 332-3933 Конзуларна надлежност
E-mail: info@serbiaembusa.org Почасни конзули
   

 

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ (видео)

 

Поштовани грађани Републике Србије,

 

Обавештавамо Вас да ће се избори за председника Републике Србије, који су расписани за 2. април 2017. године, на подручју САД одржати дан раније, 1. априла 2017. године.

Молимо Вас да увидом у Јединствени бирачки списак извршите проверу и утврдите на ком бирачком месту можете гласати (https://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal).

Овим путем позивамо све бираче који су уписани у извод из бирачког списка за бирачко место САД - Амбасада Републике Србије у Вашингтону да искористе своје бирачко право 1. априла (субота) 2017. године и изађу на изборе.

Бирачко место АМБАСАДА - ВАШИНГТОН ће бити отворено од 07:00 до 20:00 часова.

Адреса Амбасаде је:

2233 Wisconsin Ave NW, Suite 410,

Washington, DC 20007.

Приликом гласања, ради утврђивања идентитета на бирачком месту, неопходно је да са собом понесете један од следећих докумената:

- важећи пасош Републике Србије;

- важећу личну карту Републике Србије;

- личну карту Републике Србије на старом обрасцу са потврдом МУП Р. Србије о поднетом захтеву за издавање нове личне карте или

- важећу возачку дозволу Републике Србије на старом обрасцу са уписаним ЈМБГ.

 

С поштовањем,

 

Амбасада Републике Србије  

 

Конкурси за суфинансирање пројеката удружења и организација Срба из региона и дијаспоре

На основу Одлука првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије господина Ивице Дачића, расписани су конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону, и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 13. марта до 03. априла 2017. године.

Текст конкурса, Смернице за подносиоце пројеката и Образац за пријаву и писање предлога пројеката и Образац за предлог буџета могу се преузети на презентацији Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону на следећем линку: http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


 
 
 
Фестивал Франкофоније - приказивање српског документарног филма "Обећање" и пријем у Амбасади Француске

У оквиру фестивала Франкофоније,  у Амбасади француске у Вашингтону у петак, 10. марта ове године одржана је филмска пројекција српског документарног филма "Обећање" редитеља Жељка Мирковића и аутора Душана Гајића. Филм "Обећање" прати живот француске породице која се доселила у село Рогљево у Источној Србији како би започела производњу органиског вина у некада чувеном виноградарском крају.

Госте је поздравио амбасадор Србије. г. Ђерђ Матковић, а након  филма организован је разговор са редитељем Ж. Мирковићем и аутором Д. Гајићем и уприличен коктел на којем су се служила вина из Жупе.

 

 

Oпширније...
Пријем поводом Дана државности и Дана војске Републике Србије

У сарадњи са канцеларијама копредседавајућих српског кокуса, конгресменом Тедом Поом и конгресменом Емануелом Кливером, 16. фебруара 2017. године у Конгресној библиотеци у Вашингтону одржан је пријем поводом Дана државности и Дана војске Републике Србије. Главни гост свечаности била је амб. Мери Ворлик, први заменик помоћника државног секретара и специјални изасланик за међународна енергетска питања у Стејт департменту.

 
Oпширније...
Министар спољних послова Ивица Дачић разговарао са новим државним секретаром САД Рексом Тилерсоном

Minister Dacic with Rex TillersonВашингтон, 2. фебруар 2017 - Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић борави у Вашингтону где је данас присуствовао 65. националном молитвеном доручку. 

Шеф српске дипломатије, током Молитвеног доручка, разговарао је са новим државним секретаром Сједињених Америчких Држава Рексом Тилерсоном. Министар Дачић позвао је државног секретара САД да дође у посету Србији.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова